Back to home
Barer og utesteder

5 barer med gode drinker i Oslo

Gode drinker har blitt et alfa omega for en som meg, som lider både av FOMO og lakenskrekk. Her følger mine 5 favoritter blant barer som ikke bare har gode drinker, men en nydelig atmosfære.

Singel 30 i Oslo innebærer et aktivt uteliv, fullt av sene kvelder og tilfeldige bekjentskaper. Jeg har nå etter fire år som singel benyttet meg av (omtrent) alle mulighetene som finnes i denne rare byen. Dette innebærer at jeg SELVFØLGELIG har blitt litt av en ekspert på steder som tilbyr fancy drinker og god stemning. Og god stemning, det er viktig det. Mine favoritt-barer med gode drinker i Oslo finner du ved å lese videre.

#1 Torggata Botaniske

På førsteplassen troner Torggata Botaniske. Dette er nok spesielt fordi jeg er så misunnelig på at de klarer å holde planter i live. En tur hit er virkelig som å sette seg i Victoriahuset i Botanisk Hage, bare at du får lugn musikk, en herlig drink og isbit-kuler med urter inni. Har du hørt noe så fancy? Bartenderne er lidenskapelig opptatte av å gi deg det beste av det beste, så dette er definitivt et sted det ikke er skummelt å sette seg i baren alene.

#2 Perla

Perla er en av mine nabolagsfavoritter. Her har jeg hengt mange tidlige lørdager, enten alene eller sammen med venner. Med drinker som Brazilian Lady og Peruvian Cocaine, et interiør som hadde gjort selv Thor Heyerdahl sjalu og en perfekt nabolagsvibe, er det absolutt verdt å gå forbi Sofienbergparken. Ta med deg en vennegjeng når de åpner på lørdag, og bli der så lenge du bare klarer. Jeg elsker det!

#3 Den Gamle Skobutikken

Det går jo ikke an å liste opp favoritt-steder uten å ha med en Strøget-variant. Helt siden Angst åpnet for fire år siden, har stadig flere flotte barer blomstret opp i den lille gata. Her finner du meg gjerne både til hverdags og helg. Hvis gode drinker er det du er ute etter og du befinner deg i Strøget, er Den Gamle Skobutikken helt perfekt. Rett ovenfor Angst, med strøkent interiør, superblide bartendere og en smashing takterrasse, Den Gamle Skobutikken er det bare å innfinne seg på rett etter jobb i morgen. Neida (joda).

drinker i oslo den gamle skobutikken

#4 Pigalle

Pigalle er et sted jeg ofte glemmer, og som jeg alltid angrer på at jeg glemmer når jeg setter meg ned et annet sted. Denne perla på Grønland er preget av et interiør i art deco-stil og en meny med supre navn. Atmosfæren er generelt lowkey og hyggelig. På toppen av lista over ting jeg skal gjøre mer finner du dette fine stedet. Kanskje møtes vi der til helgen?

#5 F6

drinker i oslo F6 bilderFrogner er ikke mitt hjemsted. Det er en lang vei å valfarte fra Grünerløkka / sentrum, og det er ikke ofte du ser meg sette foten på vestkanten. Men når jeg først blir overtalt, er det på F6 vi møtes. Stedet er lite, men koselig, og ser du bort fra alle de nakne damene på veggen er interiøret egentlig ganske så fint. Bartenderne er behjelpelige, og det føles godt å sitte to jenter i et hjørne og snakke om gutter og livet og alt mellom himmel og jord. Eierne av F6 har også nylig åpnet Nedre Løkka Cocktailbar i nabolaget, men av en eller en annen grunn foretrekker jeg Frogner-versjonen.

NB: Etter klokken 23:00 i helgene blir det et kjøttmarked uten like, så hvis du ikke er veldig keen på å bli sjekket opp utallige antall ganger så anbefaler jeg at du møter opp tidlig og legger turen videre.

PS: Jeg har alltid sagt sånn «Åh, Himkok er så overvurdert» samtidig som at jeg har vært stolt av å ha en av verdens beste barer i hovedstaden. Etter at No.19 stengte dørene for godt (en absolutt favoritt), har jeg sett meg nødt til å besøke Himkok oftere. Og vet du hva? Jeg tror sannelig jeg begynner å like den fancy baren jeg. Superhyggelige bartendere, sykt gode drinker servert på en spennende måte og verdens beste bordservice i første etasje. Allikevel velger jeg å holde Himkok utenfor topp 5-lista mi over drinker i Oslo, siden jeg tror at de aller fleste har tatt turen innom. Har du ikke vært der enda, kan jeg anbefale det på det varmeste. Forresten står Fuglen også som en god runner up.

PPS: Har du en favorittbar? Legg igjen en kommentar, da vel!

By Life of Oslo, 20. november 2017 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –