Back to home
Personlig

Selv ikke i dagboken min klarer jeg å være ærlig

For hva er egentlig ærlighet?

“Ærlighet varer lengst” sa de i storefri. På barneskolen, vi hoppet paradis vi hadde tegnet opp med farget kritt og jentene ropte kjærlighetserklæringer etter guttene. Vi var ti år og livet hadde så vidt begynt og guttene skrev lapper de kastet til jentene, som svarte med å sende slengkyss med søte smil. Jeg har noen vage minner fra den tiden, mest fra de små usannhetene jeg fortalte for å pynte på virkeligheten. De gangene jeg løy om hva jeg hadde gjort i helgen, når de andre spilte dødball og jeg satt inne på rommet mitt og leste. Den tiden da de egentlige vennene mine fantes i bøker jeg hadde lånt på biblioteket og jentene i klassen pekte etter meg når jeg snudde ryggen til. Jeg hadde mitt eget gråtehjørne, bak brakkene der ventilsjakten spyttet ut varmluft og ingen kunne finne meg. Jeg lekte gjemsel med tårene, krittet opp mine egne ruter, hoppet paradis med ensomheten. Hink hink hopp og snu.

Jeg fant dagboken min, fra den tiden. Selv ikke der var jeg ærlig. Selv ikke i egen skrift klarte jeg å innrømme hvor ensom jeg var. Hvor mye jeg gråt.

Men nå. Nå tør jeg. “Ærlighet varer lengst” sa de. Jeg tror de hadde rett.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Life of Oslo By Life of Oslo, 19. november 2014 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
  • 2
2 Comments

Comments are closed.

- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –