Back to home
Tips og triks

Mine 5 beste tips til bruktbutikker i Oslo

På tide med et kupp!

Du skal ikke lete lenge for å finne fine bruktbutikker i Oslo. Siden jeg bor og ånder på Grünerløkka, er jeg vant til et godt utvalg med vintagebutikker. Det er ikke langt mellom sjappene der du kan grave frem ordentlig flotte kupp, og jeg besøker de ofte. Følelsen av å finne noe ikke alle har til en pris jeg kan leve med, er det lite som kan slå. Her er mine favoritter.

#1: Velouria Vintage i Thorvald Meyers Gate

Er du ute etter kule t-skjorter, olajakker eller generelt bare er på tittetur er Velouria Vintage en av de fineste butikkene. Det er ikke den billigste bruktbutikken, men de har så mange flotte, gamle ting som gjør det lett å gå amok med kredittkortet. Det første som møter deg er rad på rad med t-skjorter, men går du lenger inn finner du både strikkegensere og paljettopper. Sist jeg var innom fikk jeg med meg en perfekt herreullkåpe til bare femhundrelappen, og det blir ikke siste gang jeg går fornøyd ut fra butikken.

#2: Fretex i Universitetsgata

Grünerløkka er og blir mitt bruktbutikkmekka, men oppholder du deg i sentrumsområdet er det absolutt verdt å stikke innom Fretex Universitetsgata. En av grunnene til at jeg er så glad i Fretex, er prisene. Det er ikke sjeldent det dukker opp kupp til under hundrelappen. Fretex Universitetsgata er også veldig gode på å vise frem utvalget på kreative måter, og jeg får ofte nye ideer til plagg som kan kombineres etter et besøk. Trenger du ekstra inspirasjon anbefaler jeg deg å følge de på Instagram.

#3: Robot i Markveien

Robot er butikken jeg besøker hvis jeg vil ha noe ekstra kult eller for å bli helt moteblogger; edgy. Både Levis-shorts og skjørt finnes i hopetall, rompetaskene henger flott på utstilling og boblejakkene finnes i et godt utvalg farger. Her er det bare å boltre seg – spesielt hvis du er ute etter det lille ekstra. Det henger fortsatt en kimono i vinduet med navnet mitt på.

en dekorativ hånd i gull med brukte ringer på

#4: UFF Vintage i Prinsens Gate

UFF Vintage har nettopp flyttet fra Jernbanetorget til Prinsens Gate. I godt selskap med butikker som FWSS, F5 Concept Store og Ganni finner du denne lille perla. Du må nok grave en del for å finne skatter, men plutselig dukker det opp noe du ikke visste at du var ute etter. Absolutt en av de fineste bruktbutikkene jeg vet om!

#5: Babel i Markveien

Babel er ikke utelukkende en vintagebutikk. De selger merker som blant annet Isabel Marant, Ganni og Lovechild, og har både sko, vesker og smykker. Hvis du går lenger inn i lokalet, derimot, henger det et lite utvalg med brukte klær i forskjellige merker, størrelser og varianter. Ønsker du å selge gamle merkeklær selv, er det bare å ta kontakt med betjeningen – for her er det privatpersoner som selger. Jeg stikker innom støtt og stadig for å se om de har noe «nytt» jeg kan ta med meg hjem.

babel sin butikkfasade

Har du noen favoritter som ikke står på listen?

By Life of Oslo, 23. januar 2019 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
  • 1
1 Comment

Comments are closed.

- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –