Back to home
Kultur

Nora og den lille blå kaninen

Dette er min type barnebok.

Veggpryd, farger og gatekunst er en evig favoritt. Alt som gir lys i hverdagen, skiller seg ut, forvandler grå vegger til kunstverk og fargeeksplosjoner står høyt på lista over ting jeg liker (ved siden av kakao og stearinlys og regntunge høstkvelder). Så høyt er det på lista at jeg pleier å bruke søndager til å snøre på sølv-skoene for å lete etter nye skatter og farger, jeg tråler byen etter kreativiteten, det uvante, bildene som rammer inn det ellers kjedelige byrommet. Så da jeg leste om barnebok-prosjektet «Nora og den lille blå kaninen» hoppet jeg i været. Ikke bokstavelig talt, selvsagt, men jeg kunne like greit ha gjort det.

Nora og den lille blå kaninen er fortellingen på Oslos vegger – der gatekunst, barnehager og en historie om vennskap forenes – som forfatter Martin Berdahl Aamundsen og kollektivet The Stupid Mammals står bak. Sistnevnte lager veggkunsten i byens barnehager, som til slutt er samlet inn til en barnebok du får kjøpt her.

I dag har jeg endelig fått somlet meg til Maridalsveien barnehage, stengt for helgen. Dette er den eneste barnehagen jeg (foreløpig) har funnet som en del av prosjektet. Det skal være enda flere, og jeg gleder meg til å lete dem frem! På denne blå veggen finner du fem av bildene i boka, og jeg liker det jeg ser allerede.

Det er ikke til å komme bort i fra at dette blir min julegave til familie, venner og – ikke minst –

meg selv.

nora og den lille blå kaninen

By Life of Oslo, 24. juli 2015 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –