Back to home
Kultur

Voksenliv og Munchmuseet

Endelig en voksen søndag.

Livet mitt er fylt av whiskey-rus og opplevelser jeg ikke husker. Helgen forsvinner vanligvis i en alkoholtåke, der pikekyss, tequila og nattmat dominerer. Jeg klager ikke, på ingen måte, men voksenlivet jeg en gang hadde, det som passer en jente, nei kvinne, mot slutten av tyveårene, det lever jeg veldig sjeldent. Men i blant glimter jeg til. Som denne søndagen, da mamma ringte meg kvelden før og lurte på om jeg kanskje ville bli med på Munch-museet og invitere på kaffe etterpå, siden jeg bor like rundt hjørnet? Tilbud som det sier jeg ikke nei til, så den siste pilsen ble byttet ut med siste buss hjem for å kunne ta turen tidlig.

Klokken 10:13 møtes vi, jeg visste at hun skulle være sen, så jeg kom sent jeg også. Så godt kjenner jeg opphavet mitt. Billettene var heldigvis forhåndskjøpt, så vi slapp rett forbi køen, VIP-familien baner vei og jeg gleder meg.

«Mestermøte i Munchmuseet» sto det på nettsiden, i store, uthevede bokstaver. Utstillingen, som tok over etter det visstnok sjokkerende Melgaard-samarbeidet, åpnet lørdag. Van Gogh+Munch knytter sammen likhetene til to store kunstnere, sies det. Jeg er enig. Ikke det at jeg kan mye om kunst. Vanligvis ved museumsbesøk føler jeg meg rådvill: Jeg VET ikke hva jeg gjør her! Mangelen på kunnskap løser jeg ved å tråle museet med en imaginær monokkel (det er vel sånn man skal se ut når man er kulturell?). På Van Gogh+Munch slapp jeg usikkerheten. Hele utstillingen er sydd sammen av bakgrunnshistorier, inspirasjonskilder og sammenligning av kunsteriske virkemidler. Tekster og bilder om hverandre. Da jeg gikk gjennom rommene følte jeg at jeg nøstet opp en rød tråd, jeg tror tilogmed at jeg lærte noe. Høy fem til Munch-museet!

tøyenparken

By Life of Oslo, 13. mai 2015 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
 • 2
2 Comments
 • Carina Behrens
  13. mai 2015

  Åh, nå fikk jeg lyst til å ta meg en tur dit selv, tro det eller ei. Er det ikke rart hvordan det er så lett å ignorere slike byskatter når de ligger i byen en selv bor i?

  • Life of Oslo
   14. mai 2015

   Jeg vet! Nesten flaut å si at det var mitt første besøk siden barneskolen!

Comments are closed.

- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –