Back to home
Tanker

Nordenga bru: Veien til Operaen (og mitt hjerte)

Nordenga bru er navnet. Operapassasjen er veien.

Jeg går den i ensomhet.

Robert Frost skrev en gang om to veier, ikledd høstprakten, langs en sti delte de seg. Det ble raskt tydelig at han ikke kunne ta begge veiene, og valget falt på den veien færrest hadde trådd. I følge han selv utgjorde det hele forskjellen.

Diktet analyserte jeg for første gang i engelsktimen i åttende klasse. Det var noe med de korte strofene som fikk meg til å falle pladask, i en mystisk dam, og jeg har tatt med meg diktet i baklomma i halve livet. Skribleriene dukket opp igjen for noen år siden da Kid President ga meg en oppmuntring, og vips! Tilbake i hjernens forlomme var versene igjen.

Nå og da tar jeg frem Frosts minner. Som den dagen jeg sto på asfalten og trippet, med nye Nikes på føttene og et helt ferskt kamera rundt halsen. Du skjønner, når jeg står overfor veier å gå velger jeg den som er full av turister hver lørdag, hver søndag og i blant til og med mandager. Den som ligger pent dandert bak Schweigaardsgate, en stjerne i dagslys, veien fra det gamle til det nye. Hvit som marmor, fullstendig reflekterende, alle bølgelengder av synlig lys. Jeg sto her, i tankene var den tåkefylte dagen jeg mistet deg, og jeg trippet, jeg tippet over, jeg lot meg fange. Steg for steg gikk jeg, over Nordenga bru, til Den Norske Operaen, til landemerket, til Oslo og til fremtiden. Jeg legger deg bak meg, og jeg går.

Jeg har aldri sett meg tilbake.

Operaen

By Life of Oslo, 19. mars 2015 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –