Back to home
Små historier

Olaf Ryes Plass

Du kaller det Møkka-Løkka, jeg slutter ikke å elske for det.

Oslos rykte følger meg. Møkka-sted, Møkka-Løkka, møkk, skitt, rot, dop, slitt, søppel, tiggere, hasj-lukt du egentlig ikke vet hva er. Du sier forferdelig og rynker på nesa. Tar toget bort, vekk, til suburbia, forstadslivet, med mislykka muffins og streben etter det perfekte, pilates-livet, der du hører hjemme. Det kunne ikke ha gledet meg mer.

Byen er min. Trikken drønner langs Thorvald Meyers gate, den luksuriøse ta-med-kaffen fra Tim Wendelboe forfører meg, solen blender, slipper inn gjennom Ray Bansa, den brente kebablukta fra sjappa på hjørnet leker med apetitten, rumenerne spiller høylytt på Olaf Ryes plass, provoserer og sjarmerer, barna fra alle land, de som tegner menneskerettighetene på Grünerløkka skole leker i den store fontenen, latteren er musikk i mine ører, overdøver alt, de voksne drikker utepils på Parkteatret i februar for det er vel tross alt sol? Jeg hopper paradis langs Markveien, krittet er tegnet av små barnehender rett etter at feiebilen kjørte forbi, støvpartiklene lukter barndom og jeg hopper. Hink-hink-hopp-snu. Du rynker på nesa, for sånn kan man ikke gjøre, men jeg bryr meg ikke. Byen er min, husker du vel? Vi danser innom Thorvald Meyers gate, fra start til slutt, drikker øl med gutta, vin, shots, Munchies, burger, fett, glede. Vi blåser såpebobler i fontenen på Birkelunden, siden det er sol og vi var på fest kvelden før. Sofienbergparken lokker, men det er bare mars og planene er lagt for sommeren, men dit vil vel ikke du? Du rynker på nesa og er sjokkert, for her er det barn og voksne og grill og hasj og øl i perfekt symfoni og det er ikke greit? Joda. Det er Oslo. Det er livet mitt. Byen min. Barna mine. Stemningen min. Parken min. Plassen min. Menneskene mine.

Dette er Oslo.

Thorvald Meyers Gate, Olaf Ryes plass

By Life of Oslo, 18. mars 2015 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
 • 8
8 Comments
 • Victoria
  18. mars 2015

  Løkka blir ikke så ille med dine fine ord, men løkka er fortsatt litt utenfor min komfortsone, selv om jeg hadde nok glidd rett inn.

  • Life of Oslo
   18. mars 2015

   Løkka er for alle ;) Hvor trives du best?

 • Synne
  18. mars 2015

  Du skriver så fine skildringer! Akkurat slik er det.
  Jeg er så heldig at jeg bor rett ved Schous bryggeri, så jeg kan rusle opp på Grünerløkka når jeg vil – og det vil jeg selvfølgelig ganske ofte, hihi!

  • Life of Oslo
   19. mars 2015

   Så utrolig koselig å høre! Det er noe med Løkka-sjarmen altså ;)

 • Susannevedvik
  19. mars 2015

  Jeg blir like sjarmert av løkka hver gang jeg er der, og jeg kan skrive under på at det er min favorittplass av alle plasser i Oslo – så langt!

  • Life of Oslo
   19. mars 2015

   Å jeg er så enig! Og snart er det vår og uteservering og sol og dans!

 • Embla Marie
  25. mars 2015

  Åh. Løkka 4 life altså. Ingen steder i Oslo er bedre. Du skriver så vakkert.

  • Life of Oslo
   26. mars 2015

   Åh tusen takk! <3 Og jeg er så innmari enig - det er hjemme.

Comments are closed.

- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –