Back to home
Små historier

Femti nyanser med grått og en fargeeksplosjon

Barnslighet trumfer alderdom.

Voksne mennesker er kjedelige. Femti nyanser med grått, kaffeflekker og overtid. Utbrenthet. Alvorlighet. Regninger. Stress og magesår og ryggproblemer og bilturer til treningssenteret for å svette ved siden av femti andre, grå mennesker. Som liten så jeg opp til disse, gledet meg til å bli stor, voksen, til å ha full kontroll over eget liv, med lønn, uten melkeordning.

Alderen steg. Kontrollen forsvant. Sjelen er sliten. Jeg er grå.

Men en gang. Var jeg full av farger. All verdens nyanser. Jeg hadde klinkekuler i lomma, hoppet paradis med verden, størrelsen på tyggegummien jeg slafset konkurrerte med sprettballen med glitter jeg fikk i kalenderen til jul. Vi spilte dødball, flørta med guttene, løp i gangene i gymsalen, hoppegikk til skolen, arm i arm, med løvetenner klemt fast i neven. Fargeeksplosjon.

Glemt.

Jeg tok en annen vei hjem fra jobb her om dagen. Via Nedre Gate, rundt Blå der vet du. Akerselva. Der fant jeg regnbuen. I en liten bakgård, den gule barnehagen, der de små møter verden, skritt for skritt, ord for ord, smil for smil. Gradvis gikk det opp for meg. Verden smeltet. Jeg ble påfuglen, fargene ble kastet tilbake i min verden.

Underbevisst.

For hvem sa at regninger i postkassa betyr at man ikke kan hoppe paradis mot livet?

By Life of Oslo, 17. juni 2015 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
 • 2
2 Comments
 • TomThomasHol
  28. juni 2015

  Du burde få en gullpenn/gullrute eller noe for dette var fantastisk fint og godt formulert, så nå skal jeg åpne noen regninger som en lek i paradis smilende og glad..

  • Life of Oslo
   1. juli 2015

   Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre! :)

Comments are closed.

- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –