Back to home
Restauranter

Jakten på Mexico

04:58 får jeg en melding fra Tijuana:

Beklager, men i morgen holder vi stengt

Faen. Hvor skal jeg få mine mexikanske tacos da?

Higen etter den meksikanskProcessed with VSCOcam with f2 presete maten startet i Mexico City. Min tidligere kjæreste og jeg tok turen over havet for å feire jul langs den meksikanske kystlinjen. En tur for å besøke min vakre storesøster som har valgt et år i en fremmed by. Vi lander, klemmer, gråter og reiser til leiligheten hennes. 22:58 går vi for å spise taco. Ekte, mexikansk. Smaken husker jeg fortsatt, men jeg kan ikke beskrive den.

Mexikansk taco er ikke som norsk taco. Maten er simplistisk, med fokus på råvarer. Tacoene er så innmari gode, fulle av kalorier, fett og ost. Eventyrlig. Da jeg satte mine føtter på Gardermoen savnet jeg det allerede. Heldigvis har det rullet en meksikansk bølge over vår lille hovedstad, og hele tre Mexico-inspirerte matsteder har dukket opp den siste tiden. Jeg prøvde meg derfor på Taco Republica, den lille, fargerike restauranten i Torggata.

 

Interiøret er morsomt. Fargerikt. Jeg føler at jeg er hjemme allerede. Mine tre kompiser kommer rullende inn døren, én etter én. Vi gjør oss klare til å spise. Frank Znort er neste stopp.

bilde 2-3

Menyen er liten og enkel å velge mellom – tacos serveres hele dagen og guacamolen kommer med hjemmelagede tortillas rett fra den meksikanske hagen. Tacoene følger det enkle prinsippet: Lefse, kjøtt, koriander. Dessverre ikke ananas. Det er det eneste som vil heve mitt inntrykk, men det er autentisk. Det er ekte. Det er rent.

Shottene med mescal og cheladasene renner rett gjennom. Flaks at toalettene er som tatt ut av en film. Her føler jeg meg hjemme. Taco Republica er den lille biten med Mexico som jeg savner og som jeg gjerne vil se igjen. Selv om det er nesten umulig å finne den riktige ”taco al pastor” i Oslo er Taco Republica perfekt for en uformell kveld med gode venner.

Akkurat som i Mexico.

By Life of Oslo, 29. september 2014 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
 • 2
2 Comments
 • Carina
  29. september 2014

  Jeg tror kanskje jeg hadde litt uflaks da jeg var der for å spise lunsj. Fikk kyllingretten min uten kylling, og da jeg fikk ny var den ikke ordentlig varm. Hører alle snakke så varmt om stedet, men for meg var det ikke akkurat noen høydare. Burde vel gi det en ny sjanse, en eller annen gang.

  • Life of Oslo
   29. september 2014

   Så kjedelig! Jeg har vært veldig fornøyd de gangene jeg har vært der :-) Gi det ett forsøk til! (Og ta fisken – kjempegod)

Comments are closed.

- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –