Back to home
Små historier

Jeg lovet deg aldri en rosehage

Du får bare mine feil.

Jeg lovet deg aldri stjerneskudd. Ei heller blomster eller bier eller en tidlig sommerdag. Jeg lovet deg aldri lukten av Botanisk Hage på høsten, fargene faller fra himmelen, men det var aldri det jeg sa, det var ikke en del av avtalen. Jeg lovet deg aldri barnelatter eller klinkekuler eller glitter og konfetti og fargespill i lufta og på bakken og i håret og i munnen.

Jeg lovet deg aldri en rosehage.

Du får min bunnløse angst. Min redsel for å gjøre noe feil, for å skille meg ut, for å ikke være som alle andre. Du får iskald asfalt, Grønland T og følelsesløs betong. Stedene jeg leter frem for å ikke være alene med meg selv, unnslippe ensomheten. Du får mine ubesvarte anrop 03:27 lørdag natt, jeg har tømt baren og hjertet mitt, og det er alt jeg har, alt jeg kan gi deg.

Jeg lovet deg aldri paradis.

Alt jeg har er et sprukket håp jeg ikke har rukket å fikse, jeg ikke har villet fikse, ingen har brydd seg og det har passet meg bra. Jeg har en tiltaksløshet bare NAVere kan matche, et kosthold som en overvektig amerikaner, jeg røyker som en sjømann, men bare når jeg er like full som en, og det er ofte. Jeg kan ikke gi deg mer, for jeg har ingenting, og jeg skjønner ikke hva du ser i meg, i meg liksom, hvorfor meg? Lille meg, så liten jeg kan være, i hjørnet i dusjen, jeg sitter så jeg slipper å se meg i øya, i speilet, i riktig høyde så jeg aldri kan gjemme meg fra meg selv.

Jeg lovet deg aldri mitt hjerte.

For det er allerede tråkket på, knust i flere biter, som en porselensskål superlimet ikke kunne fikse, for jeg er ikke fingernem, det har jeg aldri vært, jeg kan ikke fikse det, ingen kan det. Hjertet er ødelagt, og sjelen også, og alt jeg sier er feil, du er så fæl Thea, det vet du vel, alt du gjør er feil og ikke glem det.

Jeg lovet deg aldri alt.

Det finnes ikke gull, grønne skoger og en blomsterdekt eng.

Det finnes ikke syriner eller en varm sensommerbris.

Alt du får er meg.

IMG_2123.JPG

 

By Life of Oslo, 12. oktober 2015 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
  • 4
4 Comments

Comments are closed.

- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –