Back to home
Kaféer

Kaffedate

[Stockfleths i Gamlebyen en tidlig mandag]

Lyden av melkesteameren bryter opp samtalen på bordet ved siden av. Hun sitter alene, som alltid. Kafeen er ikke det samme med han, og forresten så har det alltid vært noe spesielt med å være alene. Hennes eget selskap er noen ganger alt. Mobilen lyser, det tikker inn meldinger, men hun svarer ikke. Ikke i dag. Noen ler høyt av en vits, men det betyr ingenting. Hun ler ikke med, ikke smiler hun i sitt stille sinn heller. Hun forstår ikke spøken.

Kanskje var det meningen at hun skulle vært på jobb allerede, men siden hun ikke har noen møter venter hun litt. Innimellom hjelper det å utsette virkeligheten en time, drikke en cappuccino, sånn som de gjør alltid i Italia ser hun for seg. Eller sånn som hun gjorde den måneden hun var fri fra alt, på sørkysten av Frankrike, med språkkurs og tjue år gamle franskmenn.

Hva holder han egentlig på med?

Tankene hennes flyter, hun burde egentlig jobbe på den presentasjonen hun lovet å holde, men det går ikke. Alt hun tenker på er han fyren, han som ikke har gitt lyd fra seg på tre uker, og det er merkelig hvordan en person kan komme så grådig langt under huden uten å se ut til å bry seg nevneverdig om det.

Hva holder hun egentlig på med?

Så hun pakker sammen tingene sine, tar på seg kåpa, forsvinner ut i den grå hverdagen. Uten smil. Uten han.

Stockfleths

By Life of Oslo, 21. november 2016 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
  • 2
2 Comments

Comments are closed.

- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –