Back to home
Reise

Om å være borte, om å komme hjem

Hvem sa at borte bra, hjemme best var klisjé?

To uker av. På Cuba er det (nesten) ikke internett å oppdrive. Men det er strender, sol og varme. Det er amerikanske femtitallsbiler, sigarer og tonnevis med rom. Det er det perfekte avbrekket fra kalde Oslo, fra jobb, venner, fremmede. Det er kultur og familie. Men Oslo følger meg overalt, i hjertet og i hjernen og jeg lengter hjem. Jeg elsker rutinene, hverdagslivet, de stressa menneskene på morgenbussen når Ruter-kontrollørene stenger dørene, lukten av sjokolade fra Freiafabrikken på tirsdager, løpingen langs Akerselva for å få sommerkroppen på plass, selv om det egentlig ikke gjør noe. Jeg elsker bysyklenes klang, som musikk i ørene mine, trikkens drønn langs skinnene ned Thorvald Meyers gate, lukten av kaffe og kebab i Torggata lokker meg videre, gatekunstens avtrykk setter spor, og jeg går.

Så i morgen skal jeg sette meg på en sykkel, ha med nøkkelkortet til jobben, kjøpe en kaffe-å-ta-med og starte hverdagen igjen. Cuba er bare et minne, sommerfregnene er det eneste sporet igjen. Ferien er over, og jeg gleder meg.

IMG_7448.JPG

By Life of Oslo, 12. april 2015 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Et lite innblikk i livet til en singel kvinne i verdens minste storby. Innimellom deler jeg tips til steder du bør besøke, andre ganger deler jeg mine innerste tanker. Thea heter jeg. 31 år gammel. Later som at jeg har dybde, mens jeg stort sett skummer fløten. Elsker musikk, kaffe og å synge høyt for meg selv. En vakker dag skal jeg bli ferdig med å skrive boken som ingen får lese.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –