Kultur

Grinchen, juleglede og stjerneskudd.

For jula varer helt til påskemarsipan.

Jul i livet mitt varer fra den første, spede begynnelsen i oktober og hele veien til jeg ruller avgårde med en stjålet, full handlevogn med julemarsipan til halv pris. Det har aldri skjedd altså, men det er en av mine største, våte drømmer og jeg klarer ikke å la tanken om det slippe. Barnet i meg hopper, jeg spiser marsipan til frokost og drikker feuerzangenbowle til lunsj (Uwe og jeg er forresten bestekompiser).

Der de voksne banner og stresser og løper ned kjøpesentrene på Black Friday, lager jeg snøengler i gjørmen, hopper paradis gjennom Karl Johans gate og utbryter gledeshyl i Torggata. Filmen der Jim Carrey spiller han grønne som hater jul spilles på repeat, jeg nynner Jul i skomakergata og sangen om Jon Blund, og alle bare hvem er denne dama som står på hjørnet og synger falskt.

Pausen på jobben tilbringer jeg på julemarkedet ved Spikersuppa, brente mandler og elgeburgere er lunsjen, jeg er den eneste i pariserhjuletm, men det gjør ingenting.

Jeg bare elsker jul.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Life of Oslo By Life of Oslo, 1. desember 2015 Oslo er min lekeplass. Tiden er nå og aldri. Livet er fylt av whiskey-rus, sommerfugler og lukten av asfalt. Jeg danser på fortauet, ned Markveien, opp Ullevålsveien. Bli med meg. Dans med meg. I mitt Oslo.
- Om -
Bare en Oslo-blogg.
Mitt lille hjørne av internett. Her får du lese små historier om hverdagen og store tanker om kjærligheten, krydret med mine favorittsteder i denne byen jeg setter så høyt. Og jeg? Jeg heter Thea, er 30 år og har grodd fast på Grünerløkka. Utdannet siviløkonom, men drømmer om å bli forfatter når jeg blir stor. Stolt medlem av SnapKollektivet, elsker hip-hop og Elvis Costello.
Signature
- Følg meg -
– Siste innlegg –